FACEBOOK

Topul orașelor europene atractive pentru shopping. Ce loc ocupă Bucureștiul

2011.11.16. 17:05 - Stiri

Tot pe 24, la egalitate cu București, cu 52,2 puncte din 100 posibile, se află Sofia, potrivit Indicelui Mondial al Orașelor pentru Cumpărători - Europa, realizat de EIU. Locurile 22 și 23 sunt ocupate de Lyon și Bratislava, în timp ce Kiev și Edinburgh ocupă poziția a 26-a, urmate pe 28 de Varșovia.

Pe primele cinci poziții se află Londra, Madrid, Barcelona, Paris și Roma, iar la polul opus se găsesc Sankt Petersburg, Helsinki, Belgrad, Oslo și Geneva.

Din Europa Centrală și de Est, cel mai bine se situează Praga și Budapesta, pe 9, respectiv 10, urmate de Istanbul pe 13, Atena pe 16, Moscova (19), Bratislava, Sofia, București, Kiev, Varșovia, Sankt Petersburg (29) și Belgrad (31).

EIU a clasificat cele 33 de orașe în funcție de cinci criterii - magazine, prețuri, comoditate, hoteluri și transport, respectiv cultură și climă.

Bucureștiul a obținut rezultate slabe în privința magazinelor, culturii și climei, dar a punctat foarte bine la prețuri și comoditate.

La capitolul magazine, care analizează numărul de locații și branduri internaționale, volumul vânzărilor sezoniere și al bunurilor falsificate, capitala României ocupă poziția 28, înaintea Sofiei (29) și Atenei (30), dar în urma unor orașe precum Kiev și Helsinki (ambele 26). Pe primele locuri se ală Londra, Paris și Madrid.

București ocupă penultima poziție, 32, în funcție de cultură și climă, unde sunt luate în calcul atracții și obiective UNESCO, calitatea restaurantelor, evenimente culturale și sportive, restricții privind obținerea vizei și agreabilitatea climei. Singurul oraș depășit este Belgrad, în timp ce Kievul și Sofia ocupă locurile 31 și 32, chiar înaintea Bucureștiului. Top trei este format de Paris, Roma și Berlin.

La categoria hoteluri și transporturi, pentru care EIU ia în calcul calitatea hotelurilor, numărul de aeroporturi și zboruri, transport convenabil spre centrul orașului și calitatea transportului în oraș, București s-a plasat aproape de mijlocul clasamentului, pe poziția 19, după Bruxelles (18), dar înaintea unor orașe precum Milano (20) sau Oslo (21). Lideri la această subcategorie sunt Londra, Copenhaga și Barcelona.

București a reușit să ocupe locul al treilea în funcție de prețuri, unde sunt incluse stabilitatea cursului de schimb, costul meselor la restaurant, al camerelor de hotel, produselor favorite și transportului.

Topul prețurilor este dominat de orașele din Europa de Est, care ocupă primele șase poziții, respectiv Sofia, Bratislava, București, Kiev, Belgrad și Budapesta. Pe ultimele locuri la prețuri sunt Oslo și Geneva.

În funcție de cât de comod este pentru un client străin să cumpere, Bucureștiul ocupă locul 5. EIU analizează gradul de cunoaștere a limbilor de circulație internațională, programul magazinelor, posibilitatea de a negocia, prețurile și siguranța. Primele cinci locuri sunt ocupate de orașe din Europa Centrală și de Est, respectiv Istanbul, Praga, Kiev, Sankt Petersburg și București, în timp ce Sofia este pe 7, după Barcelona. În coada clasamentului se află orașele germane Hamburg, Munchen și Berlin, iar pe ultimul loc Bruxelles.

Indicele EIU al celor mai bune orașe pentru shopping din Europa se află la prima ediție și are ca scop sprijinirea cumpărătorilor să aleagă între cele mai atractive destinații europene în funcție de priorități, precum preț, ambianță sau alți factori.
 

Sursa: mediafax.ro

aur - lingou de aur - lingouri de aur - Eurogold - Heraeus - Emirates Gold - Valcambi - Umicore - Metalor – Goldas - Investitii in aur - investitii aur - placi din aur - aur de vanzare - lingou de aur de vanzare - lingouri de aur de vanzare - cumpar aur - pret aur - curs aur -  lingou – lingouri

 
Linkuri conexe

Partenerii noștri

 


 

 

Download-uri