FACEBOOK

Marea Britanie a avut în octombrie cea mai mare inflație din UE. România e în a doua jumătate a clasamentului

2011.11.16. 17:10 - Știri piață

Dispariția impactului majorării TVA din iulie 2010 asupra ratei anuale a inflației a împins România către jumătatea clasamentului UE după indicele prețurilor de consum, după o perioadă îndelungată pe primele locuri din Europa, iar prima poziție a fost ocupată în octombrie de Marea Britanie, informează Mediafax.

Inflația din zona euro a stagnat în octombrie la 3%, iar creșterea prețurilor înregistrată luna trecută la nivelul UE este de 3,4%, față de 3,3% în septembrie, potrivit datelor prezentate miercuri de Eurostat.

Cu o inflație de 3,6% în octombrie, România este pe poziția a 12-a în UE, după ce indicatorul a atins în septembrie 3,45%, cel mai redus nivel după 1989.

Ratele anuale ale inflației din ultimele trei luni s-au plasat la niveluri scăzute, după dispariția efectului majorării TVA dela 19% la 24% la jumătatea anului trecut.

Cea mai ridicată rată anuală a inflației înregistrată în octombrie în UE vine din Marea Britanie (5%), urmată de Estonia (4,7%) și Slovacia (4,6%).

Prețurile au crescut cel mai puțin în Suedia (1,1%), Irlanda (1,5%) și Malta (2,4%).

 

Sursa: romanialibera.ro

 

Investitii in aur - investitii aur - placi din aur - aur de vanzare - lingou de aur de vanzare - lingouri de aur de vanzare - Eurogold - Heraeus - Emirates Gold - Valcambi - Umicore - Metalor – Goldas - aur - lingou de aur - lingouri de aur - cumpar aur - pret aur - curs aur -  lingou – lingouri

 
Linkuri conexe

Partenerii noștri

 


 

 

Download-uri