FACEBOOK

Dinu Patriciu, de acord cu suprataxarea bogatilor

2011.08.25. 22:28 - Stiri

Dinu Patriciu a declarat ca este de acord cu taxarea suplimentara a bogatilor, banii obtinuti in acest fel reprezentand fonduri de solidaritate.

"Sunt o expresie absolut normala de redistributie naturala. Pot sa ceara ei statului taxe mai mari. Sunt de acord. Eu dau societatii si sunt chiar mandru de asta. Dau 5.000 de burse pentru elevi de liceu, 500 de burse pentru studenti si 100 de burse pentru masteranzi in strainatate, in fiecare an. E datoria mea si nu m-a silit nimeni", a comentat Patriciu, comentand stirile conform carora bogatii din Franta au cerut presedintelui Nicolas Sarkozy sa fie taxati mai mult.

Pe de alta parte, miliardarul a precizat ca nu trebuie sa fie vorba neaparat de taxe, el preferand, de exemplu, sa distribuie singur banii in scopuri sociale, un lucru pe care marile corporatii il fac.

"Eu cred ca pot aduna cativa oameni competenti, care ii pot da foarte obiectiv, pe baza unor criterii extrem de obiective, care sunt si sociale. Pornesc de la un anumit prag de venituri, dar tin seama si de realizarile candidatului si cred ca asa trebuie facut", a precizat Patriciu.

De asemenea, omul de afaceri a adaugat ca bogatii care nu dau bani in mod volutar pot fi determinati sa dea din interes, daca ar exista reduceri din impozite echivalente sumelor donate.

"Daca banii sunt distributi spre domenii pe care ei le cred necesare, asta creeaza o anumita responsabilitate, care ii va face sa dea mai mult", a spus Patriciu.

In opinia sa, cele 750.000 de persoane care se ocupa, in Romania, de colectarea si distribuirea taxelor, sunt "irational" de multe, iar, cu un sistem informatic normal, s-ar putea realiza acest lucru cu de cinci ori mai putini oameni.

 

Sursă: www.ziare.com

Autor: Teodora Bodeanu

- lingouri de aur - investitii aur - lingouri de aur de vanzare - aur - aur de 24k - lingouri de argint - Eurogold - Heraeus - Emirates Gold - Valcambi - Umicore - Metalor – Goldas

 
Linkuri conexe

Partenerii noștri

 


 

 

Download-uri