FACEBOOK

Chinezii cumpără aur pe bandă rulantă

2011.07.15. 13:50 - Știri piață
Cererea de aur la nivel mondial a totalizat 981,3 tone în primul trimestru al acestui an
Prețul aurului a avansat cu 19,30 dolari, până la 1.5011,50 dolari pe uncie (28,3 grame), la sfârșitul săptămânii trecute, în condițiile în care investițiile Chinei în metalul prețios au înregistrat o creștere de 179% în primul trimestru, potrivit The Wall Street Journal.

Cererea de aur la nivel mondial a totalizat 981,3 tone în primul trimestru al acestui an, în creștere cu 11% față de perioada similară a anului trecut, când a atins 881,0 tone. În dolari, nivelul cererii a atins 43,7 miliarde de dolari în 2011, comparativ cu 31,4 miliarde de dolari în primul trimestru al anului trecut.

China a devansat India, devenind cea mai mare piață pentru aur în acest an. Achizițiile investitorilor chinezi au înregistrat mai mult de o dublare în primul trimestru al acestui an comparativ cu primele trei luni din 2010.

China a investit 4,1 miliarde de dolari în aur în primul trimestru. Cererea de aur a Chinei a avansat până la 90 de tone metrice, față de 40,7 tone în anul anterior, comparativ cu 85,6 tone în cazul Indiei.

Deși prețurile au atins maxime istorice, iar cererea crește, unii investitori importanți, cum ar fi miliardarul George Soros, își reduc expunerea față de metalul prețios, intensi­ficând dezbaterile privitoare la cât va mai dura creșterea puternică a prețului metalului, scrie Financial Times.

Investitorii au vândut 2,5 milioane de uncii de aur (70,8 tone) prin intermediul fondurilor tranzacționate la bursă (ETF) în ianuarie și februarie, iar bancherii spun că mai multe fonduri de hedging au vândut de asemenea aur.

Principalul motiv pentru prudența unor investitori este legat de sfârșitul așteptat al celei de-a doua runde de relaxare monetară derulată de banca centrală a SUA (Fed) pentru a impulsiona economia Statelor Unite.
Determinarea băncii centrale americane de a opri pomparea de lichidități este considerată un semnal negativ pentru aur. Aceasta sugerează în primul rând o încredere sporită în perspectivele economice și, mai important, anunță majorări de rate ale dobânzii de referință.
Odată cu majorarea dobânzilor, randamentele altor active devin mai atractive. Totuși, majoritatea investitorilor pe termen lung în aur își mențin pozițiile, spun bancherii și traderii.


sursa: www.zf.ro

- lingouri de aur - investitii aur - lingouri de aur de vanzare - aur - aur de 24k - lingouri de argint - Eurogold - Heraeus - Emirates Gold - Valcambi - Umicore - Metalor – Goldas

 
Linkuri conexe

Partenerii noștri

 


 

 

Download-uri