FACEBOOK

Aurul, cea mai profitabilă investiție a verii. În două săptămâni a adus investitorilor mai mulți bani decât un depozit bancar într-un an

2011.07.16. 11:35 - Știri piață

Fuga investitorilor speriați de problemele cu care s-ar putea confrunta Italia și Spania spre active sigure a dus aurul pe piețele internaționale aproape de vârful din mai, iar la București au fost atinse noi maxime istorice.

Prețul gramului de aur calculat de BNR a urcat astăzi la un nou record, de 152,3 lei, marcând astfel o creștere cu 8,7% față de începutul lunii iulie. Acesta a fost al doilea vârf consecutiv înregistrat de metalul prețios, după ce luni BNR afișase un preț de 148,4 lei pe gram.

Pe plan local, doar două bănci comerciale - BCR și Piraeus- vând aur către clienți. Bancherii spun însă că cererea de aur din partea clienților nu a înregistrat încă un salt vizibil, întrucât cotațiile au început să urce alert abia în ultimele zile, iar reacția vine de obicei cu o oarecare întârziere. Piraeus Bank afișează astăzi un preț de 170 de lei pentru gramul de aur, la vânzare.

Precedentul maxim al aurului data din decembrie anul trecut, când BNR calculase un preț de 147,3 lei pe gram. De atunci și până la începutul lunii iulie cotațiile au oscilat într-o marjă îngustă, fără să coboare vizibil sub pragul de 140 de lei/gram.

Pe piețele internaționale, uncia de aur s-a trazacționat astăzi la 1.551 de dolari, cel mai înalt nivel atins din luna mai. Pe plan local, prețul aurului a fost influențat și de creșterea dolarului în fața leului. Cele mai bune dobânzi la depozitele în lei nu sar de 7,5% pe an.


Sursă: www.zf.ro, Chiru Liviu Mihai

- lingouri de aur - investitii aur - lingouri de aur de vanzare - aur - aur de 24k - lingouri de argint - Eurogold - Heraeus - Emirates Gold - Valcambi - Umicore - Metalor – Goldas

 
Linkuri conexe

Partenerii noștri

 


 

 

Download-uri