FACEBOOK

Și cei mai buni manageri pierd bani. Principalul fond al lui Paulson a căzut cu încă 3,6% în noiembrie

2011.12.06. 22:45 - Stiri

John Paulson, investitorul miliardar, a pierdut și mai mulți bani în noiembrie. Paulson încearcă să gestioneze pierderile imense suferite de majoritatea fondurilor sale de hedging.

Advantage Plus, principalul fond de investiții condus de Paulson & Co, a pierdut 3,6% din valoare, suma pierderilor anuale atingând, astfel, 46%, conform unor investitori în respectivul vehicul financiar. În același timp, Advantage – un alt fond administrat tot de Paulson, care nu folosește capitaluri împrumutate (așa-numitul leverage), a pierdut aproape o treime din valoare în decursul acestui an, arată publicația financiară „Financial Times”.

John Paulson este un simbol al succesului în domeniul fondurilor de hedging, care a devenit însă un exemplu pentru incapacitatea unor astfel de vehicule de investiții în a realiza performanțe constante pe piețe nesigure. Paulson a fost, totodată, principalul acționar al Sino Forest, compania chineză de exploatări forestiere ale cărei acțiuni s-au prăbușit în urma controversatelor acuzații de fraudă aduse de vânzătorul de acțiuni în marjă Carson Block.

În ultimii ani, Paulson a câștigat miliarde de dolari speculând evoluțiile băncilor afectate de criza financiară, pariind întâi pe colapsul obligațiunilor susținute de piața imobiliară, după care a exploatat redresarea prețului acțiunilor bancare.

Pierderile recente au survenit însă în urma unei luni extrem de volatile pentru burse, iar evoluția negativă din ultimele 12 se datorează pariurilor nefericite făcute pe îmbunătățirea situației pe piețele financiare.

Problemele lui Paulson reflectă provocările mai ample cu care se confruntă fondurile de hedging. Acest domeniu se mândrește cu abilitatea de a gestiona riscul prin a alege când să nu investească într-o anumită piață, și de a se folosi de vânzările de acțiuni în marjă și de alte produse derivate pentru a proteja poziții care stau la baza portfoliilor financiare.

Cu toate acestea, indicele de fonduri de hedging, Dow Jones Credit Suisse, a scăzut cu 0,95 în noiembrie, continuând o prăbușire de-a lungul anului în curs de 7%, conform informațiilor publicate luni.

Toate componentele acestui indice sunt pe roșu anul acesta. Iar fondurile care au încercat să profite în urma acțiunilor corporațiilor au rezultatele cele mai slabe, scăzând, în medie, cu 11,7%. Fondurile de arbitraj pe obligațiuni au scăzut doar 0,86%, într-un an în care indicele Barclays, ce reflectă evoluția de ansamblu a fondurilor clasice de obligațiuni, a crescut cu 6,8%.

Paulson, care gestionează, personal, 28 de miliarde de dolari în active, a avut succes anul acesta doar cu fondul expus pe piața aurului – cel mai mic fond deținut de firma sa – care a crescut 11% pe anul acesta. Câștigurile aduse de acest fond – care oferă investitorilor posibilitatea de a cumpăra titluri financiare care au în spate o valoare echivalentă în aur – au compensat pierderile aduse de celelalte fonduri.

Investitorii în fondurile lui Paulson par a avea însă în continuare încredere în abilitățile acestuia. Luna trecută, printr-o scrisoare adresată investitorilor, Paulson a anunțat că valoarea răscumpărărilor brute va fi de mai puțin de 8% din active, ceea ce înseamnă că investitorii își retrag mai puțini bani decât ar fi trebuit într-un ciclu normal de investire-dezinvestire.

Sursa: www.adevarul.ro

lingouri de aur de vanzare – lingouri - aur - lingou de aur - lingouri de aur - cumpar aur - Emirates Gold - Valcambi - Umicore - Metalor – Goldas - Investitii in aur - investitii aur - placi din aur-  Eurogold - Heraeus -  lingou de aur de vanzare - aur de vanzare - pret aur - curs aur -  lingou

 

 
Linkuri conexe

Partenerii noștri

 


 

 

Download-uri