FACEBOOK

ÎNGRIJORARE: Ungaria, la un pas de colaps financiar?

2011.11.16. 17:36 - Știri piață

În mintea economiștilor a revenit imaginea din 2008, când Ungaria s-a aflat la un pas de colaps financiar, scriu cei de la portfolio.hu, care arată că acum există temeri privind capacitatea Ungariei de a face față datoriilor.

Forintul a scăzut până la un minim istoric de 317,66 forinți/euro ieri seară. În câteva zile moneda a pierdut 3% din valoare, iar de la 30 iunie până acum a pierdut 15% față de euro și 21% față de dolar. Ieri, forintul a fost cea mai neperformantă monedă din lume, mai scrie portfolio.hu.


Mai mult, datoria publică a Ungariei a urcat la 82% din PIB la finalul trimestrului trei.

Dacă ungurilor le e rău, ne e și nouă. Planurile de împrumut, date peste cap

Decizia agențiilor Fitch și Standard & Poors de a revizui la negativ perspectiva privind ratingul Ungariei va afecta roadshow-ul (turneu de promovare) pentru emisiunea de obligațiuni care ar putea fi lansată de România, potrivit lui Dan Lazăr, secretar de stat în Ministerul de Finanțe.

Agenția de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat vineri ratingul Ungariei la "BBB minus", dar a revizuit perspectiva asociată la "negativă" de la "stabilă".

În același timp, agenția a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen scurt ale Ungariei la "F3" precum și plafonul de țară la "A minus". O zi mai târziu, sâmbătă, agenția de rating Standard and Poor's (S&P) a plasat nota suverană a Ungariei (BBB-) "sub monitorizare cu perspectivă negativă".

Sursa: capital.ro

lingouri de aur de vanzare - cumpar aur - pret aur - curs aur -  lingou – lingouri - aur - lingou de aur - lingouri de aur - Eurogold - Heraeus - Emirates Gold - Valcambi - Umicore - Metalor – Goldas - Investitii in aur - investitii aur - placi din aur - aur de vanzare - lingou de aur de vanzare

 

 
Linkuri conexe

Partenerii noștri

 


 

 

Download-uri