Stiri
În ciuda accentuării turbulențelor din Europa și a temerilor cu privire la o eventuală dispariție a monedei unice, prețul aurului per uncie a evoluat relativ constant într-un interval cuprins între 1600-1800 de dolari (sau 1200-1300 de euro)
Vânzările metalului galben către populația României au explodat în ultimele două luni,spun băncile și magazinele de bijuterii. Află cum poți deveni investitor în aur.
Compania de consultanță Lisbon Council a publicat ieri un studiu care documentează felul în care țările din zona euro s-au adaptat la agitația financiară crescândă de pe continent. Studiul analizează țările care au făcut cele mai mari progrese și se uită la trei factori principali în fiecare din cele 17 țări ale zonei euro.
FACEBOOK

Aurul ca investitie

 
Küldetésünk: Befektetési arany, arany befektetés.

De ce este avantajos investitia in lingouri de aur

 

6 factori pentru în avantajul investiției în aur:

  • Este independent de economie și politic,
  • Este întruchiparea menținerii valorii,
  • Este singura valută mondială reală,
  • Oricând, oriunde, poate fi vândut,
  • Valoarea ei este stabilă și pe termen lung,
  • Și în viitor este o valoare spirituală.

Să producem rezerve în aur.

Comerțul cu aur, fie în variantă de titlu de valoare, fie fizic, generează profit. Cheltuielile alternative cu stocarea aurului sunt compensate de diversele avantaje.

Sunt două posibilități dacă doriți să investiți în menținerea valorii aurului:

Pe de-o parte există posibilitatea achiziționării fizice a aurului, iar pe de altă parte, investiția în titluri de valori ale companiilor miniere ori fonduri de investiții prezente pe piețele bursiere internaționale.

Aurul pentru investiție este un metal brut, în posesia acesteia putând intra la prețul pieței mondiale, dar în cazul aurului prelucrat, se adaugă valoarea TVA-ului și manoperei.

Vă puteți asigura viitorul pe plan îndelungat prin aur. Aurul nu este neapărat o investiție ce produce profit imediat, în schimb, înseamnă, menținere a valorii și siguranță. În situația actuală foarte fluctuantă, înseamnă, în adevăratul sens al cuvântului, este aur curat, prin permanența și menținerea valorii pe care ne-o arată. Chiar dacă scade uneori prețul acesteia, China și India generează achiziționarea acesteia, asigurând o creștere a prețului pe termen lung.

Pentru cei ce doresc investiții sigure, pe termen lung, nici nu este atât de important prețul momentan al aurului, cel mai important factor este că generează profit pe termen îndelungat.

 

Aurul este un instrument de investiție atât de special, care nu se racordează cu o cerință față de cineva, astfel încât, valoarea acesteia nu este dată de eficiența unei persoane ori a unei anumite situații. Valoarea aurului nu este afectată în mod direct de economia unei țări sau inflația vreunei monede. Valoarea aurului este dată de puterea de cumpărare pe care o reprezintă, astfel reușind să dețină și rolul de rezervă la băncile naționale.

 „Fără aur nu avem șanse să ne apărăm rezervele față de inflația distrugătoare. Nu există alt instrument în afară de metalul prețios pentru menținerea valorii” – spunea Alan Greenspan în 1967.

Valoarea aurului este peste tot în lume recunoscut și garantat, indiferent de structura politică a unei țări, situația economică, de situația diferitelor valute, de diferențele culturale sau orice alt factor. De-a lungul istoriei, unele țări au încercat să influențeze prețul aurului, dar aceasta a rămas în afara oricărei manipulații și rămâne permanent valabil .

Siguranța aurului este dată tocmai de independența sa. Aurul este o investiție de capital, care și-a demonstrat statornicirea indiferent de crizele economice, reforme valutare ori falimentul statelor. Este un exemplu bun a urmări cum s-a structurat portofoliul de investiții ale unor clienți de-ai noștri, capitaliști renumiți: în permanență, compoziția portofoliului de valori are în componență un procent semnificativ de aur. este de notat, de asemenea, băncile centrale ale unor țări cu economii puternice dețin sub formă de rezervă valutară, cantități semnificative de aur.

 Datorită crizei, multe forme de investiție au devenit mai puțin credibile. Doar față de investițiile în aur a rămas de neclintit dorința de a investi,  acestea menținându-și valoarea și în plin proces de criză. Față de orice investiție financiară, aurul redă o siguranță deosebită, deoarece dacă apare o inflație ce depășește profitul din titlurile de valori, valorile menținute în bani cunosc pierderi, dar, valoarea aurului niciodată nu va fi zero, fiind singura formă investițională ce nu își pierde valoarea în totalitate. desigur, pot interveni scăderi ale prețului, dar nu va fi niciodată zero.

Pe termen lung, siguranța este dată de faptul că, majoritatea cantităților de aur, deja sunt exploatate. Dar, dorința de achiziționare și scăderea cantității aurului, poate să îi mărească prețul.

Menținerea rezervelor în titluri de valori sunt fragile, putând conduce la înghețarea întregii bogății acumlate. Investițiile în aur ascund mult mai puține astfel de riscuri. Când este necesar, vă stă la dispoziție, și vă asigură lichiditate.

Aurul, față de orice altă formă de investiție, vă menține o mult mai mare siguranță. Nesiguranța investițiilor în valută poate fi dată de inflație, faptul că băncile acordă o dobândă mai mică decât inflația reală. De multe ori, pentru burse nu este suficient o cunoaștere amănunțită, deoarece, criza își impune efectele negative și acolo.

Investițiile imobiliare sunt de cele mai multe ori stabile, dar este necesar un capital destul de consistent, nemai vorbind de criza pieței imobiliare. Astfel, investiția în aur este cea mai sigură, tocmai de aceea este folosită de 5000 de ani încoace ca monedă, instrument de schimb. Aurul trece peste crize și chiar și inflația are efecte mult mai scăzute asupra aurului, comparativ cu orice altă metodă de investiție.

Pentru investitorii mai mici, cel mai avantajos este o împărțire în timp, își construiesc portofoliul cu un sistem de cumpărare sistematizat. Astfel se vor putea apăra față de riscurile fluctuațiilor de moment, și își pot construi proiectul de investiție.

Mulți experți consideră că și investițiile individuale ar trebui să conțină un procentaj de cel puțin 3-5% din propria avere în aur. Cu toate fluctuațiile observate și în trecut, valoarea aurului, pe termen lung, rămâne stabilă.

lingou de aur - lingouri de aur - Investitii in aur - aur de vanzare -  investitii aur - aur - placi din aur  - lingou de aur de vanzare - lingouri de aur de vanzare - cumpar aur - pret aur - curs aur -  lingou – lingouri - Eurogold - Heraeus - Emirates Gold  - Umicore - Metalor – Goldas - Valcambi

 

Căutăm colaboratori, companii sau persoane fizice în vânzări. Așteptăm oameni cu relații extinse în rețea. Inovator pe piata Românească.

Pentru informatii: info@aurinvest.ro 

Lingouri de aur

 

Cei mai mari actori de pe piețele de aur, respectiv, și băncile centrale, investesc în lingoul „London Good Delivery”, care de cele mai multe ori conține 400 uncie de aur pur. Acestea sunt cântărite în permanență, individual, aceasta nefiind notată pe piesa turnată.

Greutatea acesteia este între 12,4 și 12,5 kg.

Dimensiunile și tăișurile sunt formate în conformitate cu standardele LBMA.

Este obligatoriu însă a figura anul de producție, numele companiei producătoare și simbolul calificativului acesteia, respectiv, seria lingoului, respectiv, compoziția aurului.

Acest instrument de investiție este la-ndemâna și persoanelor fizice, deja și la noi acasă. Producătorii sunt companiile elvețiene Valcambi sau Metalor, și cei de la Argor-Heraeus. Chiar dacă aici este practicat cel mai mic adaos comercial, dar, totuși, suma necesară pentru investiție este considerabilă.


Foarte probabil, și în România cea mai populară formă de investiție în aur, va fi cea în aur-kilogram, suma necesară investiției este de cca. 36 000 Euro.

Următoarele pe listă sunt ligourile de 500, respectiv, 250 grame.

Acestea sunt de asemenea piese turnate. Aceste lingouri bătute, au o suprafață mai frumoasă, strălucitoare ca cele prezentate anterior, astfel, dacă dorim să le admiră, acestea sunt recomandate pentru achiziționare.

Deja, plăcuțele de aur bătute de 50, 20, respectiv, 10 grame, pot fi achiziționate de marea majoritate a populației. Adaosul comercial perceput este cu atât mai mare cu cât scade cantitatea aurului cumpărat. De aceea, pentru investitori, cea mai mic lingou recomandat este cel de 250 de grame, iar pentru cei ce își măresc rezervele pe parcurs, taler-urile de 100-50-20-10-5-2,5 sunt recomandate.

Mai sunt și alte mărimi, chiar dacă nu foarte răspândite, plăcuțe-uncie și așa-numitele plăcuțe-pene.

Pornind de la dimensiunile lingourilor, în jos, până înspre plăcuțe, ceea ce poate fi notat pe acestea sunt următoarele: greutate, puritate, simbolul producătorului, simbolul calificativului, seria.
 

lingou de aur - investitii aur - placi din aur - lingouri de aur - aur de vanzare pret aur - lingou de aur de vanzare - lingou - lingouri de aur de vanzare - aur - cumpar aur investitii aur - curs aur – lingouri - Eurogold - Heraeus - Emirates Gold - Valcambi - Umicore - Metalor – Goldas

 

 
Linkuri conexe

Partenerii noștri

 


 

 

Download-uri